Sevan digitaliserar med e-handel för B2B

Med ett handplockat sortiment från Mellanöstern har Sevan tagit en marknadsledande position inom kategorin "Världens mat". Nu digitaliserar de försäljningen med hjälp av en e-handelslösning baserad på Litium.

Traditionella försäljningskanaler behöver kompletteras med nya

I takt med att våra vanor förändras i vårt liv som privatkonsumenter så påverkas även våra behov och krav i arbetslivet. Att kunna göra beställningar digitalt även i rollen som inköpare är i många branscher självklart idag, men inte överallt. Sevan har valt att ta ett aktivt grepp om detta, även om de verkar i en bransch där en stor del av försäljningen fortfarande går via kanaler som telefonsamtal, mejl och personliga möten.

- Kundvärdet av att digitalisera sin försäljning inom B2B har nog aldrig varit tydligare. De allra flesta köpare vill idag få tydlig information om priser, leveranstid och produktspecifikationer. Allt färre vill lägga tid på att förhandla priser på mindre påfyllningsbeställningar, utan uppskattar istället tiden de sparar på att kunna beställa själva, när det passar deras dag bäst, kommenterar Jakob Twedmark, VD på Motillo.

E-handelslösningen från Litium integreras fullt ut med affärssystemet Jeeves

För att en e-handelssatsning ska bli framgångsrik behöver integrationen till befintliga system fungera sömlöst. Priser och lagersaldon måste stämma, och ordrar behöver hanteras effektivt oavsett var kunden lade sin order. Detta möjliggörs genom att låta systemen kommunicera smidigt med varandra. I Sevans fall har vi integrerat Litium med Jeeves och synkar kunddata, prislistor, ordrar, produkter och lagersaldon löpande. På Mina Sidor kan Sevans direktköpande kunder se status på alla sina beställningar.

Det känns fantastiskt

”Att äntligen ha hela vårt breda sortiment, både för konsumenter och företagskunder, samlat på en digital plattform och dessutom kompletterat med en e-handelslösning för B2B känns fantastiskt. Plattformen är Sevans viktigaste kommunikationsverktyg både internt och externt vad gäller produktinformation, varumärkeslöfte och inspiration och hela teamet är taggade på att fortsätta fylla den med värdefullt innehåll och att möjliggöra mer effektiva orderflöden för våra kunder.”

Image of person
Elin Ingves Pyk VD på Sevan
Quote symbol

Redo att bli inspirerad av mat från Mellanöstern?

Besök Sevans Inspirations-avdelning och hitta ditt nya favoritrecept.

Fler intressanta artiklar

Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium har precis släppt sin årliga undersökning om e-handelns utveckling inom B2B-segmentet i Norden. Vi har djupdykt och hittat några intressanta saker.
Läs mer