Arbete med sökbegrepp inom ramen "lågt hängande frukt"

Lågt hängande frukt är vad vi kallar sökbegrepp som rankar mellan positionerna 11 och 30. Det är alltså sökbegrepp en kund har viss ranking på, men som inte når helt upp till toppen. Här gör vi analyser för att först identifiera och bestämma oss för vilka sökbegrepp vi ska arbeta med, sedan gör vi analyser på respektive landningssidor som rankar på dessa sökbegrepp för att ta reda på vilka optimeringar som behöver göras. 

För denna kund har vi över tid arbetat med just detta. Optimeringar vi har gjort för denna kund har främst varit onpage och det mesta i textform, men vi har även identifierat och åtgärdat tekniska problem som påverkade indexering. Vi arbetar i skrivande stund med 111 sökbegrepp där dessa initialt rankade mellan position 11 – 50. Nu rankar 75 av dessa sökbegrepp mellan positionerna 1 – 10, varav 25 av orden ligger mellan position 1 – 3 och 50 mellan position 4 – 10. 

Utvecklingskurvan visar utvecklingen från juli 2020 och fram till augusti 2021. Här ser vi att vi började med en snittposition på 17 (alltså ett snitt på alla 111 sökord) och som nu är upparbetat till en snittposition på 8.

Det viktiga med att ligga mellan position 1 och 10 är att dessa resultat visas på Googles förstasida vilket leder till mer trafik till din webbplats. De flesta sökare går tyvärr aldrig vidare till andra sidan i sökresultatet, men gör hellre en ny sökning om de inte är nöjda med sitt resultat.

Är du nyfiken på att höra vad vi kan göra för dig?

Hör av dig så berättar vi mer om hur vi jobbar med våra e-handelsuppdrag. 

Kontakta oss!