SEO-arbete med nyttiga bloggpostar

Saburo Denim är ett nystartat jeansföretag som er verksamma i en mycket konkurrensutsatt bransch. För att få genomslag här har vi i, tillägg till att optimera kategorisidor och produktsidor, valt att satsa ganska hårt på deras blogg.

I arbetet med deras blogg har vi försökt att identifierat vanliga frågor och funderingar som görs av kunder inom denna bransch. När vi har hittat detta skapar vi blogginlägg och artiklar som svarar på dessa frågor. Ett exempel på en sådan fråga är ”vad passar till svarta jeans?” där vi skapade ett blogginlägg som besvarar just detta.

Som belöning för detta arbete rankar nu sidan https://www.saburojeans.com/sv/inside-the-seams/vad-passar-till-svarta-jeans helt i toppen av sökreslutatet med en ”featured snippet”. Featured snippets (på svenska ”utvalda utdrag”) är text som redan i sökresultatet helt eller delvis besvarar sökarens fråga. Syns man med featured snippets så dominerar man mycket yta i toppen av Googles sökresultat vilket leder till väldigt många visningar och klick.

Sedan är det viktigt att man på landningssidan leder besökare vidare in på webbplatsen och till relevanta produkter.

Är du nyfiken på att höra vad vi kan göra för dig?

Hör av dig så berättar vi mer om hur vi jobbar med våra e-handelsuppdrag. 

Kontakta oss!