Ledig tjänst: Den moderna säljaren

Nu söker vi dig som älskar försäljning och smart marknadsföring. I rollen som säljare hos oss kommer du att skapa strukturer för att jobba effektivt med nykundsbearbetning, med målsättningen att bidra till vår fortsatta tillväxt.

Här på Motillo hjälper vi företag att lyckas med sin e-handel. Vi tar ansvar för hela kedjan från strategi och design, till teknisk utveckling och löpande uppföljning. Bland våra kunder finns Svenssons i Lammhult, SEAB, Interwheel, Turtle Wax och många fler.

Vårt övergripande uppdrag handlar om att öka den digitala försäljningen för våra kunder, och vi gör det genom att använda en kombination av teknisk kompetens och ett affärsmässigt sinne.

Vårt kontor är i Karlstad, men våra kunder är spridda över många delar av landet.

Vad kommer du att göra som säljare hos oss?

Vi har högt ställda mål för vår fortsatta tillväxt och som säljare så kommer du att jobba aktivt med att få fler företag att välja oss som e-handelspartner.

Att använda sin tid effektivt tror vi är nyckeln till att skapa framgång i säljarbetet. Vi vill tillsammans med dig skapa strukturer och rutiner för att effektivt skala upp vårt säljarbete för att tillsammans kunna göra fler och smartare affärer.

Din främsta uppgift är att etablera nya kontakter med företag som matchar vårt kundsegment och tillsammans med dina kollegor ta fram förslag som bäst matchar deras behov. Du kommer att genomföra möten, ibland på egen hand, men oftast i sällskap av någon av dina nya kollegor.

Vi jobbar långsiktigt med alla våra kunder och gör sällan bara en punktinsats. I din roll som säljare är det därför viktigt att du tar dig tid att lära känna våra kunder och förstår deras verksamhet utifrån och in. Det är den kunskapen som vi sedan bygger vårt fortsatta samarbete med.

Kort om våra projekt

Våra projekt handlar oftast om att utveckla en e-handelslösning baserad på Litium, Episerver Commerce eller Shopify. Vi integrerar plattformen med olika ERP-system, t ex MS Dynamics NAV, Visma, iScala, Specter m fl. Vi kopplar ihop med betallösningar som Klarna, Svea eller Paypal. Oftast har våra kunder behov av en integration till ett fraktsystem som exempelvis Unifaun.

Utöver den tekniska delen så ansvarar vi för framtagning av grafisk design och jobbar med att anpassa e-handelsplattformen efter denna design.

Slutligen gör vi mer och mer jobb inom digital marknadsföring och SEO. Detta arbete sker såväl under projektet, som efter lanseringen.

När vi utvecklar en ny e-handelslösning så löper projektet oftast över 3-6 månader och övergår sedan i en vidareutvecklingsfas som fortsätter i många år.

Vi tror att du känner igen dig i följande:

  • Du har kunskap om hur moderna försäljningsverktyg används på bästa sätt (leadsverktyg, prospektering, uppföljning av säljprocessen m.m.)
  • Du har ett strukturerat arbetssätt
  • Du trivs bra med att jobba mot uppsatta mål
  • Du tänker långsiktigt när du gör affärer och är genuint mån om att hjälpa dina kunder
  • Du tycker om att etablera nya kontakter
Bonuspoäng:
  • Du har några års erfarenhet av komplex lösningsförsäljning inom B2B
  • Du har erfarenhet av e-handelsprojekt

Låter detta som en roll som är klippt och skuren för dig? Då vill vi gärna träffa dig för att berätta mer!

Kontakta Jakob på jakob.twedmark@motillo.se eller 0730-74 06 31 och skriv några rader om dig själv. Du kan även använda formuläret via knappen nedan.

Låter detta intressant?

Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal.

Kontakta oss!