Ledig tjänst: E-handelsrådgivare

Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av att driva försäljning via e-handel och vill använda den kunskapen för att hjälpa våra kunder.

Motillo Growth Team växer

Att designa och bygga kompletta e-handelslösningar och integrera dem med kringliggande system har alltid varit vår kärnverksamhet, men vi har också insett att detta bara är en del av vad våra kunder behöver hjälp med. För att få störst nytta av en e-handel måste det även finnas slutkunder, och dessa kunder måste vilja handla. Här kommer Motillo Growth Team in. Genom en kombination av kompetenser hjälper vi våra kunder med digital marknadsföring, SEO och innehåll. 

Detta är något som våra kunder gillar och vi behöver därför utöka vårt team. I din roll som E-handelsrådgivare kommer du att vara ett coachande bollplank för våra kunder och hjälpa dem att växla upp sin digitala affär.

Generella tankar kring rollen som e-handelsrådgivare

Våra kunder finns i många olika branscher. Vissa säljer direkt mot konsument och vissa via återförsäljare. Gemensamt för dem alla är dock att de vill öka sin försäljning - och detta hjälper vi dem med på olika sätt. Vissa saker är av ren teknisk karaktär, men allt större fokus handlar även om praktisk hjälp med att sätta upp automatiska flöden för kundbearbetning via mejl (Marketing Automation), Facebook-kampanjer, optimering av checkout-flöden, rådgivning kring vilka fraktalternativ som är bäst att erbjuda kunder i ett visst segment. Och mängder av saker däremellan.

Vi söker nu därför en person som har gjort detta tidigare, sannolikt under några år i rollen som E-commerce Manager på ett eller flera olika bolag.

Specifika kriterier

Vi värdesätter personligt driv och ambitioner högst, men några formella saker vill vi gärna att du bockar av också.

  • Du har minst 3 års erfarenhet som E-commerce Manager eller motsvarande
  • Du har gjort ett antal misstag i den rollen
  • Du har samtidigt lärt dig mycket av de misstagen
  • Du har praktisk erfarenhet av digitala marknadsföringsverktyg
  • Du har hygglig koll på de olika stadier som en växande e-handlare går igenom

Låter det intressant?

Om du har frågor får du gärna kontakta Jakob via kontaktuppgifterna nedan. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte för länge!

Fler intressanta artiklar

Ledig tjänst som säljare
Nu söker vi dig som älskar försäljning och marknadsföring. Som säljare hos oss kommer du att skapa strukturer för att jobba effektivt med nykundsbearbetning, med målsättningen att bidra till vår fortsatta tillväxt.
Läs mer
Motillos konsultprogram för nyexade 2021
Motillos konsultprogram för nyexade 2021
Har du läst eller programmerat C# och är redo att ge dig ut i arbetslivet? Då har vi något för dig! Till hösten startar vårt konsultprogram för blivande e-handelskonsulter.
Läs mer
Ledig tjänst: SEM-specialist med fokus på Google Ads
Ledig tjänst: SEM-specialist med fokus på Google Ads
Vi fortsätter att bygga vårt Growth Team - just nu söker vi dig som älskar att skapa och optimera lönsamma e-handelskampanjer via Google Ads.
Läs mer