Uppgradera till Litium 8 - det här bör du tänka på

Att driva en framgångsrik e-handelsverksamhet kräver att man hänger med i de senaste teknologiska trenderna och uppdateringarna. En viktig aspekt av detta är att använda den senaste versionen av din e-handelsplattform. Litium kan e-handel och är en ledande aktör inom e-handelslösningar. Deras senaste version, Litium 8, erbjuder en rad fördelar jämfört med tidigare versioner. I den här artikeln kommer Motillos teamledare Victor Axelsson utforska vad som krävs för att uppgradera till Litium 8 från tidigare versioner och vilka fördelar detta kan medföra för din e-handelsverksamhet. 

      

 

Vilka är fördelarna med att uppgradera till Litium 8?

 1. Förbättrad prestanda
  Litium 8 har genomgått betydande optimeringar och förbättringar av prestanda. Detta innebär snabbare laddningstider och en smidigare användarupplevelse för dina kunder. En snabbare webbplats kan också ha en positiv inverkan på sökmotoroptimering och konverteringsfrekvenser.
 2. Bättre skalbarhet
  Litium 8 är utformad för att hantera växande e-handelsverksamheter. Med dess skalbarhet kan du enkelt utöka din webbplats när din verksamhet växer och anpassa den efter dina behov.
 3. Modern teknikstack
  Litium 8 bygger på moderna teknologier och ramverk, vilket gör det enklare att integrera tredjepartsapplikationer och hålla din e-handelsverksamhet uppdaterad med de senaste trenderna inom teknik.
 4. Säkerhetsförbättringar
  E-handel handlar om att hantera känslig kundinformation och säkerheten är av yttersta vikt. Litium 8 innehåller betydande säkerhetsförbättringar för att skydda din verksamhet och dina kunders data mot potentiella hot och intrång.
 5. Serverless
  Med serverless e-handel behöver du inte oroa dig för att hantera infrastrukturen bakom din e-handelsplattform. Istället kan du fokusera på att skapa en fantastisk kundupplevelse och låta molntjänstleverantören ta hand om allt det tekniska. Detta leder till att du kan spara tid och pengar samtidigt som du kan fokusera på att skapa en fantastisk e-handelsplattform.
 6. Headless (om du vill)
  Headless ger dig möjlighet att anpassa lösningen helt efter verksamhetens behov och skapa funktioner helt efter dina önskemål. Detta leder till att du kan hålla en högre takt i förändringar av användargränssnitt än vad du annars skulle ha kunnat göra.
 7. Modern kampanjmotor som på ett enkelt sätt visualiserar kampanjer
  I Litium 8 kan inte bara kampanjen tidstyras utan även innehåll som är kopplat till kampanjen.

Vad omfattas av en uppgradering till Litium 8?

Att uppgradera till Litium 8 kan verka som en komplex uppgift men med rätt planering och resurser kan det genomföras smidigt. På Motillo har vi stor erfarenhet av uppgraderingsprocessen och står redo att hjälpa dig och din verksamhet med dina behov. Sammanfattningsvis omfattar en uppgradering ungefär följande steg:

 • Förståelse för dina befintliga lösningar. Innan du påbörjar uppgraderingen är det viktigt att du förstår din nuvarande e-handelslösning och dess komponenter. Detta inkluderar att identifiera eventuella anpassningar eller integrationer som har gjorts. 
 • Tekniska aspekter: Uppgraderingen till Litium 8 innebär tekniska överväganden som är avgörande för en framgångsrik övergång. En viktig del av processen är att uppgradera själva kodbasen. Detta kan kräva att tidigare anpassade funktioner och integrationer anpassas och optimeras för att vara kompatibla med den nya versionen av Litium. Dessutom kan det vara nödvändigt att uppdatera tredjepartsbibliotek och ramverk som din e-handelsplattform använder. Utöver att uppgradera koden är det viktigt att ta hänsyn till din databas. Litium 8 kan kräva en uppdatering av databasstrukturen, och det är nödvändigt att säkerställa att all data migreras korrekt och att eventuella skript eller procedurer är uppdaterade för den nya versionen. Dessa tekniska aspekter kan vara komplexa och kräva expertis inom systemintegration och utveckling. Därför är det klokt att involvera erfarna utvecklare eller konsulter med kompetens inom Litium-plattformen för att säkerställa en smidig övergång. Det är här vi på Motillo kommer in!
 • Testa och validera: Efter uppgraderingen är det viktigt att testa din webbplats noggrant för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Detta inkluderar att kontrollera att befintliga funktioner och integrationer fortfarande är i drift och att din webbplats presterar optimalt.

 • Utbilda ditt team: Se till att ditt team är väl förberett för att använda den nya versionen av Litium och att de är medvetna om eventuella nya funktioner eller förändringar.

Två möjliga vägar för uppgradering

 1. Uppgradera den befintliga lösningen och databasen. Varje del i den befintliga lösningen som går mot gamla API:er skrivs om så att de fungerar mot Litium 8. Denna väg kan vara snabbast beroende på hur mycket anpassningar som är gjorda sedan innan och om det uppkommer lösningar som inte är möjliga att lösa på samma sätt i version 8.

  Oftast bäst alternativ om lösningen är lite nyare.
 2. Gör en ren installation av Litium och uppgradera den befintliga databasen. Bara de delar som är unika för den befintliga lösningen migreras vilket gör det till ett gyllene tillfälle att faktiskt rensa gammal kod och skapa en bättre lösning. I nya projekt använder vi Litiums så kallades headless-accelerator (React.js), som ger era kunder den allra bästa upplevelsen. 

  Oftast bäst alternativ om er lösning är lite äldre och det samtidigt finns önskemål på designförändringar.

Risker att överväga

Det är viktigt att vara medveten om att en uppgradering till Litium 8 inte är utan sina potentiella utmaningar. En av de största riskerna är att befintliga anpassningar och integrationer kan kräva omfattande omarbetning för att vara kompatibla med den nya versionen. En noggrann planering och testning är avgörande för att minimera dessa risker och säkerställa en smidig övergång. Det är också klokt att ha en backupplan om några oväntade problem uppstår under uppgraderingsprocessen. Sammantaget, med rätt förberedelse och resurser, kan de potentiella riskerna hanteras effektivt och göra övergången till Litium 8 en framgångsrik sådan.

 

Employee image
Vill du veta mer om Litium 8? Kontakta mig så berättar jag mer.

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer