9 SEO-tips för din e-handel - Motillo SEO-fredag!

Att försöka synas på rätt sökord i olika sökmotorer kan vara ganska utmanande, men vi vill här lyfta några enkla punkter som kanske kan hjälpa dig i ditt jobb med att synas på Google.

När man skapar en webbplats eller försöker lägga SEO-strategier för framtiden är det ofta lätt att glömma det mest grundläggande inom SEO. Det är mycket fokus på laddningstider, core web vitals och mera. Jag vill för all del inte förminska detta, men vill samtidigt påminna dig om att alltid ha en solid grund att bygga vidare på.

Håll det enkelt

Matt Cutts är en ledande figur inom Google-koncernen och han syns ofta i media där han förklarar för oss dödliga hur vi ska jobba med våra webbplatser för att synas på relevanta sökningar. 2011 sa han följande

Don't chase the algorithm

Don’t chase after Google’s algorithm, chase after your best interpretation of what users want because that is what Google’s chasing after

Image of person
Matt Cutts
Quote symbol

Citatet är 10 år gammalt, men det är fortfarande lika aktuellt i dag. Enkelt översatt – försök inte lista ut alla Googles algoritmer, men fokusera i första hand på att skapa en webbplats för dina besökare. Skriv innehåll för dina besökare och inte Googles sökrobotar.

9 enkla SEO-tips från oss till dig

  1. Skapa sidor med besökaren som huvudmål, inte sökrobotar
  2. Ge dina besökare det textinnehåll de söker
  3. Säkerställ att sidors titel och meta-beskrivning är beskrivande för innehållet på sidan
  4. Använd gärna sökord för att skapa en läsbar, enkel och beskrivande URL
  5. Säkerställ att webbplatsens navigering är naturlig och lätt att förstå
  6. Se till att alla sidor laddar fort
  7. Gör köpprocessen enkel
  8. Lyft fördelarna med produkterna du säljer
  9. Sträva efter att erbjuda den bästa kundservicen

Har ni dessa punkter på plats ligger förutsättningarna till rätta för att kunna lyckas med att synas på sökbegrepp som är relevanta för din verksamhet.

Lycka till med din e-handel och framgångarna på Google!

#motilloseofredag #motilloknowledge

Employee image
Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Tveka inte att höra av dig!

Fler intressanta artiklar

Optimera din e-handel med heatmaps
Optimera din e-handel med heatmaps
Att driva en e-handel kräver kontinuerlig analys och optimering för att möta kundernas förväntningar och maximera konverteringar. Ett kraftfullt verktyg som blivit alltmer populärt för denna typ av analys är heatmaps.
Läs mer
Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Få en granskning av Paid Social - värde 50 000 kr
Är du e-handlare som annonserar på sociala medier och är osäker på vad du egentligen får för resultat? Ta då chansen att få dina kampanjer synade i sömmarna av vår specialist inom Paid social.
Läs mer
Webinar: Det spelar ingen roll vilken plattform du väljer
Webinar: Det spelar ingen roll vilken plattform du väljer
Motillos VD Jakob har jobbat med e-handel i 20 år och har träffat många B2B-företag under den tiden. I detta webinar summerar han sina tankar kring vad som skapar framgång inom B2B.
Läs mer