Lär känna Anton Marklars - utvecklare och systemarkitekt på Motillo

Anton började jobba på Motillo som webbutvecklare i december 2018. Likt många andra på företaget är han uppväxt i Kil* och hans intresse för teknik började redan tidigt i livet. Ett teknik- och dataintresse runt millenieskiftet visade sig i att Anton ofta kopplade upp sig på internet, spelade spel som Mulle Meck och Diablo eller nördade ner sig i dåtidens programmering.

Vid sidan av dataspelandet hade Anton även ett stort sportintresse. Det gjorde att valet av gymnasielinje hamnade på Samhäll/Ekonomi med fotbollsinriktning.

- Det var så klart kul eftersom jag spelade fotboll, men efter gymnasiet kände jag att jag ville jobba med data. Jag började plugga IT-design: Bred ingång vid Karlstads Universitet för att ha valmöjligheter. Andra året valde jag att inrikta mig på Systemdesign och hade en tanke på att jobba med appar, berättar Anton.

Från Mulle Meck till e-handelsutveckling…

Efter examen fick Anton jobb på ett större IT-konsultbolag med kontor i Karlstad. Där fick han för första gången jobba med e-handel och tanken på att jobba med appar blev mer avlägsen:

- Jag fick ganska tidigt hoppa in i ett e-handelsprojekt för ett stort byggvaruhus. Då insåg jag att det är ju faktiskt väldigt kul att jobba med webb, särskilt e-handel som jag upplever som mer utmanande än att bygga än vanliga hemsidor.

Stjärnorna stod rätt och ungefär samtidigt som Anton insåg att det var e-handel han ville jobba med hade Motillo precis nischat sig för att enbart inrikta sig på det. Han fick kontakt med VD Jakob Twedmark och började snart jobba som utvecklare.

- När jag började var vi fem personer så det var stor skillnad från min tidigare arbetsplats som hade kontor i hela Norden och flera tusen anställda. Där kunde jag känna mig som ett litet anonymt kugghjul som bara existerade som del av projekt. På Motillo märks allt man gör och det är kul med mindre bolag på det sättet, resonerar Anton.

                 

Idrottsintresset finns kvar och jag tränar en del på fritiden. På jobbet bangar jag sällan en pingismatch!

     

Anton Utvecklare, systemarkitekt och ibland pingis-spelare
Quote symbol

         

    …till systemarkitekt

Anton jobbar som fullstack-utvecklare och har sen någon månad tillbaka även tagit sig an rollen som systemarkitekt. Det är en roll som växt fram i samband med att Motillo fått större projekt och utvecklarna blivit fler.

- Som systemarkitekt ska jag ha ett helikopterperspektiv över den tekniska aspekten i projektet. Jag ska alltså vara med och styra vilken den bästa lösningen blir ur ett arkitekturellt perspektiv och även bistå utvecklarna med teknisk kompetens om det krävs, berättar Anton.

I rollen som systemarkitekt jobbar Anton tätt med kund för att förstå deras verksamhet, utreda krav och ta beslut som rör arkitekturen i de lösningar vi utvecklar. Rollen innebär stort ansvar men det är inget som Anton räds:

- Det är en spännande typ av problemlösning där man ihop med kunder och teamet behöver visualisera den tekniska aspekten av ett projekt. Ju bättre man planerar och visualiserar sin arkitektur, desto bättre blir slutresultatet.

Yrkesstolthet

Det märks att Anton är en kreativ person, både på jobbet och utanför. Hade han inte jobbat med utveckling hade han helst jobbat med skapande på något sätt, kanske som trädgårdsmästare. Efter lite funderande kommer han ändå fram till att han får utlopp för den kreativa ådran på Motillo:

- Jag skapar ju faktiskt vad som ska hända på en webbplats genom koden jag skriver. För någon som inte kodar så kan det nog te sig ganska statiskt och fyrkantigt men det är stor skillnad på bra och dålig kod. För mig är det en yrkesstolthet att skriva väl strukturerad kod som är mindre benägen att krångla och dessutom underlättar vid vidare utveckling, avslutar Anton.

 

*Vid publicering är 27% av utvecklarna och 100% av ägarna på Motillo uppväxta i Kil.

 

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Vi söker alltid fler duktiga utvecklare. Se alla lediga jobb här.

Fler intressanta artiklar

Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium har precis släppt sin årliga undersökning om e-handelns utveckling inom B2B-segmentet i Norden. Vi har djupdykt och hittat några intressanta saker.
Läs mer
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Nyhet
Kundcase
Litium
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Bufab är en global supply chain-partner som erbjuder ett omfattande sortiment av C-parts, från traditionella fästelement till komplexa, bearbetade och monterade komponenter i olika material.
Läs mer