Brill lyfter kundupplevelsen med ny e-handel

Brill & Co är en av Sveriges ledande importörer av kvalitetsöl. Nu erbjuder de sina kunder en ännu bättre service genom en ny e-handel baserad på Litium.

E-handel inom B2B innebär mer än ökad försäljning

En e-handelslösning ska så klart bidra till försäljningen, men för grossister och distributörer så finns det fler värden än så. För Brill så innebär den nya plattformen möjligheten att inspirera både restauranger och privatpersoner inom öl och annan hantverksdryck.

Genom att kunderna nu kan lägga sina beställningar på tider som passar dem själva bäst så frigörs även tid internt hos Brill. Den tiden kommer kunderna tillgodo direkt, kommenterar Anton Cohén, säljchef på Brill:

Vi får mer tid för besök, konsultation, provningar och evenemang

"En av Brills många styrkor är den personliga kontakten med våra kunder och nu får vi mer tid till den. Vi kommer givetvis fortsätta hjälpa de kunder som vill beställa över telefon och mail men när många väljer att lägga sin beställning på brill.se får vi mer tid för besök, konsultation, provningar och evenemang."

Anton Cohén Säljchef
Quote symbol

Litium Commerce Cloud integrerat med Microsoft Dynamics NAV

Rent tekniskt så bygger lösningen på Litium Commerce Cloud med integrerat PIM-system. Det förenklar hanteringen av produktinformation och möjliggör snabb publicering av nya produkter som kommer in i sortimentet.

Prislistor, lagersaldon, ordrar och kunddata integreras automatiskt mot Brills affärssystem Microsoft Dynamics NAV.

Våra kunder kan nu lägga sina beställningar när som helst på dygnet

"Brills vision är att vara det självklara valet när det kommer till kvalitetsdrycker och framför allt hantverksöl. Vi är stolta över vårt handplockade sortiment och att nu kunna erbjuda våra restaurang- och butikskunder möjligheten att handla direkt på brill.se är det självklara steget. Förutom att våra kunder nu kan lägga sina beställningar när som helst på dygnet blir det mycket tydligare att se vilka produkter som finns tillgängliga."

Marc Schuterman Marknadschef
Quote symbol

Fler intressanta artiklar

Vem är egentligen projektledaren Malin Rudby? Intervju
Vem är egentligen projektledaren Malin Rudby?
Här får du veta mer om personen bakom det härliga skrattet!
Läs mer
Content first - en bra tumregel för sociala medierMotillo Knowledge
Content first - en bra tumregel för sociala medier
Det rör på sig! Det uttrycket är mer än sant när det gäller utvecklingen inom sociala medier.
Läs mer
Motillos dansk - sig hej til Troels Poppe! 🇩🇰Intervju
Motillos dansk - sig hej til Troels Poppe! 🇩🇰
Troels Poppe är dansken som rest över stora delar av världen, har drygt 10 års erfarenhet av e-handel och som sen hösten 2021 är ansvarig för Motillo Growth Team.
Läs mer