Google och Yahoo ställer krav på DMARC för massutskick av e-post

Google och Yahoo ställer snart strängare krav för massutskick av e-post. Den 1 februari 2024 träder de nya riktlinjerna i kraft.

Med dessa nya krav förväntar sig Google och Yahoo att hålla fler spam-meddelande borta från sina användares inkorgar. Detta är en positiv förändring i kampen mot spam och phishing men ställer större krav på dig som e-handlare. Vi har sammanställt vad du behöver göra för att nyhetsbrev och orderinformation ska nå fram till kunderna även i fortsättningen.

Men först, vad är DMARC?

DMARC står för Domain-based, Message, Authentication, Reporting and Conformance och är ett e-postautentiserings- och valideringsprotokoll. Det hjälper till att förhindra e-postspoofing och phishing genom att låta domänägare specificera vilka e-postservrar som är auktoriserade att skicka e-post med deras domän.

DMARC bygger på befintliga autentiseringsmekanismer som SPF (Sender Policy Framework) och DKIM (DomainKeys Identified Mail) och möjliggör att domänägare ställer in policys för hur e-postmottagare bör hantera meddelanden som påstår sig komma från deras domän. Detta hjälper till att minska e-postbedrägeri och förbättra den övergripande säkerheten för e-postkommunikation.

Vad behöver jag göra innan den 1 februari 2024?

  1. Skapa DMARC-txt-record. För att skapa en ett DMARC Record kan man använda sig av olika gratis online-verktyg. Ex https://mxtoolbox.com/DMARCRecordGenerator.aspx
  2. Publicera DMARC i DNS-posterna på domänen som ska skyddas.

Kontakta gärna din projektledare på Motilllo så hjälper vi till att kontrollera att allt är i sin ordning innan den 1 februari 2024.

Läs mer: https://support.google.com/a/answer/2466580?hl=sv

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer