Kransens Gummi väljer Motillo som ny e-handelspartner

Däck- och fälggrossisten Kransens Gummi har länge försett däckverkstäder i Mälardalsregionen med det mesta de behöver - ofta med leverans samma dag. Nu väljer de att investera i en ny e-handelslösning baserad på Litium, med Motillo som partner för design, implementation och rådgivning.

Kransens Gummi
Kransens Gummi

Allt fler företag inom B2B inser värdet av att erbjuda sina kunder moderna försäljningsplattformar som är enkla att använda och är anpassade efter den egna verksamheten. Kransens Gummi distribuerar produkter som utifrån sett kan verka enkla, men som är relativt komplexa när det kommer till B2B-försäljning. Förutom att säkerställa att kunden väljer rätt hjul till sin bil så behöver även kundunika priser hanteras, komplexa prisregler ska räkna ut konsumentens pris och integrationen till affärssystemet blir extra viktig. 

E-handel B2B med Litium Commerce Cloud integrerat med Navision

Vi på Motillo har jobbat med e-handel för B2B-företag och vet vad som är viktigt för att få slutkunderna att välja att göra sina inköp via e-handel istället för via andra, mer resurskrävande kanaler. Vi tror till exempel att det är viktigt att jämföra sig med B2C-ehandel istället för att titta på vad andra i samma bransch gör. Utöver det brukar det vara bra att involvera några av sina egna kunder i processen, för att tidigt säkerställa att det som utvecklas blir utformat på ett sätt som kunderna verkligen kommer att uppskatta.

Dessutom behöver naturligtvis rätt plattformas välja och kopplas ihop med varandra. Med Litium Commerce Cloud hanteras innehåll och utökad produktinformation i ett och samma system och tar oftast bort behovet av ett externa PIM-system. Det minskar komplexiteten i projektet och gör lösningen enklare att administrera i vardagen. 

Vi är Premium Solution Partner med Litium och utsågs även till Litium Partner of the Year 2020, och är väl insatta i hur våra kunder ska få ut största möjliga nytta av plattformen.

Kransens Gummi använder Navision som affärssystem och vi integrerar därför Litium med Navision för att säkerställa att kunduppgifter, ordrar, priser, produkter och lagersaldon synkas korrekt mellan båda systemen.

E-handel inom B2B viktigare än någonsin

Vi trivs väldigt bra när vi får jobba med våra B2B-kunder. De har hög kunskap om sina produkter och långa relationer med sina kunder. Tillsammans med vår kunskap om e-handel så kan vi skapa riktigt bra saker tillsammans. E-handel inom B2B är nu viktigare än någonsin, och det är jättekul att se att Kransens Gummi väljer att satsa inom det här området.

Image of person
Jakob Twedmark VD Motillo
Quote symbol

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer