Motillo utses till Gasellföretag av Dagens Industri

Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag. Det är därför med stor stolthet vi tar emot utmärkelsen och ser det som ett kvitto på det jobb som görs av alla medarbetare varje dag. 

10 nya kollegor under förra året

Begreppet "Gasell" myntades av den amerikanske forskaren David Birch och det utmärkande för ett Gasellföretag är att det är ett kompakt, snabbväxande företag. Redan på 1980-talet visade Birch att det är just dessa företag som till stor del skapar de flesta nya jobben, vilket står i kontrast till många storföretag. Stora företag strävar ofta efter effektivisering, vilket kan leda till minskad sysselsättning. För Motillos del har kurvan hela tiden gått upp sett till antal anställda - utan att stagnera. Inte minst förra året, när vi anställde 10 nya kollegor och hade en omsättningstillväxt på över 50 %. 

Superroligt att få denna utmärkelse

Att bli utsedd till Gasellföretag känns verkligen superroligt. Tillväxt kan se linjärt ut när man zoomar ut, men jag tror att de flesta vet att det i verkligheten är allt annat en en rak linje. Jag är väldigt glad att vi har lyckats ta oss över alla möjliga hinder tillsammans.

Image of person
Jakob Twedmark VD och medgrundare, Motillo
Quote symbol


Kriterier för att bli utnämnd till Gasellföretag:

1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.

2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.

3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.

4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.

6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

7. Sunda finanser.

Källa: DI Gasell

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer