Vi välkomnar Elin Åberg till Motillo!

Hej Elin! Berätta om dig själv!
– Jag kommer ursprungligen från Uddevalla men flyttade till Karlstad 2015 för att plugga Kommunikation & PR vid Karlstads Universitet. Utbildningen var väldigt fokuserad på kommunikation men det var stor konkurrens om kommunikatörsjobben efter examen så jag bestämde mig för att bredda mig i jobbsökandet. Det ledde till att jag fick en tjänst som IT-projekledare på Värmlandstrafik och där stannade jag i tre år. Efter det fick jag jobb på Sogeti och där har jag varit de senaste två åren. Under tiden på Sogeti har jag varit med och drivit #addher som är ett av Sveriges största nätverk för kvinnor inom IT-branschen, det har varit otroligt kul. 

Vad gjorde dig nyfiken på Motillo?
- Jag jobbade med Filip på Sogeti när han bytte till Motillo för cirka 1,5 år sedan. När jag hörde att han skulle byta jobb så googlade jag företaget och läste på lite. Jag såg att Lina som jag pluggade på KAU också jobbade där och det verkade vara ett spännande företag.

För ett tag sen kände jag att det var dags att röra på mig och då kollade jag om det fanns några lediga jobb på just Motillo. När jag såg tjänsten för Teknisk Projektledare så kände jag direkt; ”det vill jag söka”, men samtidigt var jag lite osäker på om jag skulle passa in eftersom jag inte jobbat med e-handel tidigare. Min sambo pushade mig att söka så jag chansade - och det blev ju jättebra!

Vad kommer du att jobba med hos oss?
– Min roll är Projektledare med fokus på nykundsprojekt. I stort innebär det att jag kommer resursplanera, ansvara för att tidsplaner hålls och liknande.

Vad ser du fram emot med att jobba på Motillo?
– Jag sökte mig till Motillo för att jag känner mig taggad på att jobba i team. I min tidigare tjänst blev jag ofta uthyrd som ensam konsult och det är klart att det finns fördelar med det, men jag har saknat att ha ett team omkring mig. Jag har fått ett bra intryck av hela gänget och det är ett stort plus att det ofta är hundar på kontoret!

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag umgås mycket med min sambo Robin och våra vänner. Vi älskar att vara ute i naturen och försöker resa så fort vi får möjlighet. När jag fyller 30 i november ska vi åka till Mexiko, det ser jag fram emot!

Men som Bohuslänning, längtar du inte hem till Uddevalla ibland?
– Nej, jag har hittat hem här i Värmland så jag vill definitivt vara kvar! Nu när jag snart har bott här i tio år så tänker jag väl ändå att jag kan kalla mig värmlänning? Jag känner mig i alla fall som det! Karlstad är hemma för mig och jag älskar att bo här.

Välkommen, Elin - vi är glada att ha dig här!

Är du också nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Vi växer och söker flera olika kompetenser just nu. Besök vår externa karriärsida.

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer