Vem är egentligen projektledaren Malin Rudby?

Malin Rudby är ett känt ansikte för många av Motillos kunder och samarbetspartners. I rollen som projektledare är hon van att hålla i trådarna och det avspeglas även i privatlivet. De flesta som känner henne kan nog vittna om att hon är bra på att hålla i trådarna och gillar att stå i centrum - annars hade hon nog inte fått uppdraget att vara toastmaster på inte mindre än tre bröllop!


Malin föddes 1983 och spenderade sina första år i Åmål.  När hon var fem år flyttade familjen till Sunne och där blev de kvar. Uppväxten beskriver Malin som bra men när valet stod mellan att gå på gymnasiet i Sunne eller grannorten Torsby så var valet enkelt, hon ville utanför kommungränsen. Hon drömde om att bli egenföretagare så Samhällsvetenskapliga programmet med ekonomisk inriktning kändes som ett bra val. Att pendla de tre milen mellan Sunne och Torsby varje dag stillade dock inte lusten att komma bort så Malin korsade Atlanten för att plugga ett år på amerikansk High School.   

- Det året var nog det bästa året i mitt liv, det var verkligen superkul! Jag har fortfarande bra kontakt med min värdfamilj och vi ses med jämna mellanrum, säger Malin.

Jobb i sportbutiker övergick till studier

Väl tillbaka på svensk mark gick flytten vidare till Karlstad. Under tonåren jobbade Malin extra på Intersport i Sunne och började nu på samma kedja i Karlstad, för att sen gå vidare till konkurrenten Stadium. Efter några år inom sporthandeln var det dags att ta tag i vidareutbildning. Drömmen om eget företag levde kvar så valet föll återigen på att plugga ekonomi, denna gång vid Karlstads universitet.

- Jag levde studentlivet fullt ut och var väldigt engagerad i olika projekt på universitetet. Däremot tyckte jag inte alls att det var kul med ekonomi och tröttnade på det ganska snabbt. I stället började jag läsa arbetsvetenskap och projektledning och då kände jag att jag hamnat rätt. Jag tycker att gruppdynamik och organisationsfrågor är väldigt intressant så då blev det kul att plugga igen, berättar Malin.

Utbildningen tog henne vidare ut i arbetslivet, främst som projektledare men även i några andra yrkesroller. Hon testade att jobba inom många olika branscher de följande åren, bland annat rekrytering, IT och byggbranschen.

- Jag har bland annat jobbat på Roofac, Randstad, Compare, Drivhuset och Jajja. På Drivhuset och Compare fick jag utlopp för min egen dröm att starta eget genom att hjälpa andra som gjorde den resan. Det var otroligt givande! Jag har fortfarande kontakt med en del av de entreprenörer som jag vägledde då, berättar Malin.

              

Jag trivs bra om både jag och arbetsplatsen utvecklas. Motillo är hela tiden på väg nånstans, det gillar jag!

      

Malin Rudby Projektledare
Quote symbol

       

"Stalkade" Motillo under några år

Det var under tiden på Drivhuset som Malin hörde talas om Motillo första gången. Hon var på ett uppdrag på universitetet och Motillos VD Jakob Twedmark höll en föreläsning för studenter på Handelshögskolan:

- Jag minns att jag uppskattade att lyssna på Jakob. Värderingarna han förmedlade gick i linje med vad jag tycker är viktigt så jag satte faktiskt upp som mål att en dag få jobba på Motillo. Jag ”stalkade” företaget lite efter det och jag blir påmind om det med jämna mellanrum när Facebook visar minnen från någon föreläsning eller After Work på Motillo som jag var med på tiden efter föreläsningen, berättar Malin och skrattar.

När Motillo några år senare sökte en projektledare såg Malin sin chans – hon sökte och fick tjänsten. Vid den här tiden jobbade honom som projektledare inom IT så hon var redan branschen och i mars år 2020 gjorde hon sin första dag. Frågan är om bilden hon hade om företaget sedan innan visade sig vara sann?

- Ja, det tycker jag absolut! Det är en bra arbetsplats som så gärna vill att jag och alla andra ska må bra. Alla är lyhörda och lyssnar på det man har att säga och våra feedbacksamtal var tredje månad är guld värda, svarar Malin.

Rollen som projektledare har Malin kvar men hon har gått från att hålla i trådarna i nyutvecklingsprojekt till att fokusera på projekt inom vidareutveckling:

- Det är väldigt mycket kundkontakt och relationsbyggande i min roll men även en del strategiarbete. Jag är tacksam att jag får jobba med omväxlande uppgifter för det är viktigt för mig att kunna utvecklas på arbetsplatsen och det kan jag här.

 


En jonglerande... spindel?

”Att kunna hålla många bollar i luften” och ”vara spindeln i nätet” må vara uttjatade klyschor men de beskriver verkligen Malin bra. Hon är en riktig klippa (klyscha igen) vad gäller planering och har bland annat varit ansvarig för kontorsflytten från Klara till Inre hamn som företaget gjort under hösten. Hon ingår också sen länge i företagets ledningsgrupp.

- Genom att vara med i ledningsgruppen så har jag stor inblick i hur framtidsplanerna ser ut. Jag får vara med och utveckla företaget men också jobba med hur vi kan utveckla Värmland som region inom branschen, det passar mig perfekt. Det jag gillar mest är att vi alltid är på väg någonstans. Drömmen om att själv ha ett företag finns inte riktigt längre, jag är väldigt nöjd med min roll och hur jag har det här på Motillo, berättar Malin.

Malin brinner för två högtider – julen och Melodifestivalen. Det sistnämnda är väl ingen högtid i ordets rätta bemärkelse men i det Rudbyska hemmet, som Malin delar med maken Peter och de två barnen Emrik och Ellie, har Mello närmast högtidsstatus.

- Jag har älskat melodifestivalen och Eurovision sen jag var liten. Mina föräldrar spelade alltid in programmen på VHS så jag kunde titta igen och lära mig alla låtarna. Som tur är så har jag fört vidare mina två stora intressen till barnen så de tycker också att det är kul med jul och mello, konstaterar Malin nöjt.

Malin är också en fena på att skapa musik-quiz och gör det mer än gärna. Kan du gissa favorittema...? 

       

        
Skulle du också vilja jobba med Malin och utveckla e-handel för våra kunder?

Vi söker alltid fler duktiga medarbetare! Se alla lediga jobb här.

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer