Vi välkomnar Elin Asplund på praktik 👋

Elin Asplunds intresse för kod smög sig på redan på Lunarstorm-tiden då en snyggt html-kodad profil var något av en statushöjare. Spola fram tiden två decennier och hon tar kodintresset till nästa nivå genom att utbilda sig till webbutvecklare. Utbildningen avslutas med sex månaders praktik och valet föll på Motillo. 

Hej Elin! Vem är du?
– Jag är född och uppvuxen i Karlstad men även har bott i Kalmar och Göteborg. I Kalmar utbildade jag mig till optiker under tre år för att följande år jobba i Göteborg, sen gick flytten tillbaka till Värmland. Jag har jobbat som optiker sen 2016 men förra året började jag plugga en YH-utbildning på distans, Webbutveckling inom .net, och det är därför jag är här nu.

Vad fick dig att vilja ha praktik på Motillo?
– Jag sökte praktik på många olika arbetsplatser men Motillo hade hört av sig till min utbildning och sagt att de erbjöd praktikplats så jag började kolla upp företaget. Jag gillade det jag såg på hemsidan och i sociala kanaler så jag sökte och fick praktik och det känns väldigt bra.

Vad har du för förväntningar på praktiken?
– Eftersom utbildningen är på distans så ska det bli kul att faktiskt ha ett kontor att gå till och få vara del av ett team. Jag ser fram emot att lära mig mycket om yrket och fördjupa mig inom kod. Det ska bli kul att sätta sig in i sig i stacken som ni jobbar med här. Jag hoppas på utmanande uppgifter och lagom mycket motstånd så jag utvecklas.

Vad gör du på fritiden?
För tillfället är det mycket gejmande. Jag har många intressen och är något av en periodare - ibland är det korsstygn, sen går jag över till att måla illustrativt med akvarell, sen kan det bli korsstygn igen och så vidare. Annars hänger jag med kompisar, kollar en del på film och lyssnar på mycket podd, gärna om historia. Jag och min sambo bor i ett hus på Segerstad och med det kommer ju en del jobb med trädgård och att hålla efter huset. Vi är inte superhändiga men det är kul och vi lär oss. 

Hjärtligt välkommen till oss, Elin. Det här bli kul!

 

Är du nyfiken på hur det är hos oss?
Kolla in vår karriärsida! 🚀

Fler intressanta artiklar

Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium har precis släppt sin årliga undersökning om e-handelns utveckling inom B2B-segmentet i Norden. Vi har djupdykt och hittat några intressanta saker.
Läs mer
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Nyhet
Kundcase
Litium
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Bufab är en global supply chain-partner som erbjuder ett omfattande sortiment av C-parts, från traditionella fästelement till komplexa, bearbetade och monterade komponenter i olika material.
Läs mer