Vi välkomnar Elin Asplund på praktik 👋

Elin Asplunds intresse för kod smög sig på redan på Lunarstorm-tiden då en snyggt html-kodad profil var något av en statushöjare. Spola fram tiden två decennier och hon tar kodintresset till nästa nivå genom att utbilda sig till webbutvecklare. Utbildningen avslutas med sex månaders praktik och valet föll på Motillo. 

Hej Elin! Vem är du?
– Jag är född och uppvuxen i Karlstad men även har bott i Kalmar och Göteborg. I Kalmar utbildade jag mig till optiker under tre år för att följande år jobba i Göteborg, sen gick flytten tillbaka till Värmland. Jag har jobbat som optiker sen 2016 men förra året började jag plugga en YH-utbildning på distans, Webbutveckling inom .net, och det är därför jag är här nu.

Vad fick dig att vilja ha praktik på Motillo?
– Jag sökte praktik på många olika arbetsplatser men Motillo hade hört av sig till min utbildning och sagt att de erbjöd praktikplats så jag började kolla upp företaget. Jag gillade det jag såg på hemsidan och i sociala kanaler så jag sökte och fick praktik och det känns väldigt bra.

Vad har du för förväntningar på praktiken?
– Eftersom utbildningen är på distans så ska det bli kul att faktiskt ha ett kontor att gå till och få vara del av ett team. Jag ser fram emot att lära mig mycket om yrket och fördjupa mig inom kod. Det ska bli kul att sätta sig in i sig i stacken som ni jobbar med här. Jag hoppas på utmanande uppgifter och lagom mycket motstånd så jag utvecklas.

Vad gör du på fritiden?
För tillfället är det mycket gejmande. Jag har många intressen och är något av en periodare - ibland är det korsstygn, sen går jag över till att måla illustrativt med akvarell, sen kan det bli korsstygn igen och så vidare. Annars hänger jag med kompisar, kollar en del på film och lyssnar på mycket podd, gärna om historia. Jag och min sambo bor i ett hus på Segerstad och med det kommer ju en del jobb med trädgård och att hålla efter huset. Vi är inte superhändiga men det är kul och vi lär oss. 

Hjärtligt välkommen till oss, Elin. Det här bli kul!

 

Är du nyfiken på hur det är hos oss?
Kolla in vår karriärsida! 🚀

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer