Vinga väljer Motillo som ny e-handelspartner

Vingas vision handlar om att skapa minnen för livet, något de förverkligar genom att underlätta för alla som vill ge gåvor till andra. Sedan några månader tillbaka är vi deras nya e-handelspartner.

Att det ligger i deras DNA att ge gåvor framgick tydligt när vi hade vårt uppstartsmöte. Med sig hade de nämligen personliga presenter till alla anställda på Motillo, "så att ni alla får uppleva vad vår verksamhet går ut på". Det är svårt att tänka sig en bättre start på vårt samarbete. 🤩

 


En teknisk lösning utöver det vanliga

Vinga erbjuder företag och organisationer att på ett enkelt sätt erbjuda anställda, kunder eller medlemmar gåvor i form av ett brett sortiment av produkter. Det kan låta enkelt i teorin, men i verkligheten ställer det relativt höga krav på processer, rutiner och inte minst prestanda. Under vinterns högsäsong med julgåvor hanteras hela 70 % av årets alla ordrar.

Den som ger en gåva kan välja färdiga belopp och antal mottagare, antingen som ett presentkort med tydligt belopp, eller som ett urval av produkter där priserna på produkterna inte framgår för mottagaren. Kort sagt: det finns anpassade lösningar oavsett hur behoven ser ut.

 


Litium i headless-utförande

Affärslogik kring ordrar och gåvokort hanteras i Litiums On-Demand Cloud medan användarupplevelsen serveras av separata webbfrontar som presenterar allt för kunden på bästa sätt. Detta möjliggör löpande driftsättningar av förändringar av antingen UX-förändringar eller affärslogik, utan att det ena påverkar det andra.

 

Motillos expertis och passion har varit avgörande

Vårt samarbete med Motillo har överträffat alla förväntningar. Deras expertis och passion har varit avgörande för att kunna ta Vingas vision om gåvor till nästa nivå.

Image of person
Marcus Eklöf Head of E-commerce, Vinga
Quote symbol

Första milstolpen har nåtts

Det första steget i vårt samarbete bestod av två delar: dels att vidareutveckla gåvokortsfunktionen, dels att förenkla den tekniska driftsmiljön för att underlätta den löpande vidareutveckling med så få inblandade leverantör som möjligt. Dessa delar är nu avklarade och vi planerar nu flera spännande utvecklingsprojekt för 2024.

 

Ett samarbete i ordets rätta bemärkelse

Redan från vårt första möte kände vi att det här var ett samarbete vi gärna ville inleda. Alla som vi har träffat hos Vinga brinner verkligen för att göra bra saker, att ta sig förbi hinder tillsammans - och att ha kul på vägen. Vi är så glada över att få jobba tillsammans!

Image of person
Jakob Twedmark VD Motillo
Quote symbol

Fler intressanta artiklar

WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Litium
WCAG - vad innebär det för dig som e-handlare?
Web Content Accessibility Guidelines, WCAG, är riktlinjer som syftar till att öka tillgänglighet för användare med funktionsvariationer på internet. Sommaren 2025 träder riktlinjerna i kraft.
Läs mer
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Patrik Sundhäll till Motillo!
Från lilla Grums via storstadspulsen i Göteborg tillbaka till Värmlands lugn. Här kan du lära känna Patrik, vår nya backend- och DevOps-magiker!
Läs mer
Code and Cheers 31 maj
Event
Code and Cheers 31 maj
Är du redo för en kväll fylld av kodning och gött häng? Bra! Då ska du markera den 31 maj i din kalender för Code and Cheers! 🤖🍻
Läs mer