Webbutvecklarna Ida Glenne och Tobias Nordwall har anslutit till Motillo

Vi har tidigare berättat att Cristoffer Gustafsson börjat sin heltidsanställning efter sommaren, och nu är det dags att presentera ytterligare två rykande färska medarbetare!
I samband med att Ida och Tobias joinar teamet så utökas även kontorshundbeståendet med två jyckar till mångas förtjusning. 🐕🐩 Här får du veta lite mer om dem (och deras hundar):

 

 

Vem är du?
– Jag heter Tobias Nordwall, är 39 år gammal och uppväxt i det lilla samhället Persberg utanför Filipstad. Under de senaste tio åren har jag bott på Herrhagen i Karlstad. Efter en lång tid inom sportspelsbranschen kände jag ett behov av att göra något mer kreativt. Jag började studera webbutveckling på Högskolan i Väst och insåg jag att jag ville fördjupa mig ytterligare inom området.

Vad har du jobbat med innan?
– Trots att jag ursprungligen utbildade mig till akut- och ambulanssjukvårdare tog mitt yrkesliv en annan vändning. Jag jobbade istället i cirka tio år inom sportspelsindustrin. Jag hade olika roller, bland annat som researcher för ett stort brittiskt företag och med att sätta odds. Om någon behöver akutsjukvård är jag kanske inte rätt person att vända sig till, men om det t.ex. handlar om Varbergs startelva hösten 2016 kan jag hjälpa till! Närmast har jag studerat systemutveckling i Java och JavaScript på YH.

Hur kom du i kontakt med/fick höra talas om Motillo?
– När jag avslutade mina studier kontaktade jag en bekant till en släkting för att få rekommendationer om bra arbetsplatser i Karlstad. Motillo var faktiskt i topp på den listan. 

Vad ser du fram emot här?
– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla min kompetens inom både frontend- och backendutveckling. Efter att ha arbetat på distans i tio år och ägnat tre år åt studier ser jag särskilt fram emot att lära känna mina nya kollegor och att ha en fysisk arbetsplats att gå till.

Vad gör du på fritiden?
– På min fritid gillar jag att resa och umgås med vänner och familj. Jag gillar också av att vara ute i naturen och ägna mig åt aktiviteter som att paddla kajak, ofta tillsammans med min flickvän Emelie och vår tibetanska spaniel Penny. Dessutom tillbringar jag en del tid framför TV:n och följer fotboll med Degerfors och Tottenham som mina favoritlag. Jag kan även erkänna att jag har en svaghet för rödvin och Gin & tonic.

Vem är du?
Jag heter Ida Glenne, är 28 år och nyligen tillbakaflyttad till Karlstad från Uppsala. Jag är uppvuxen på Lorensberg här i stan men har under de senaste tio åren bott en sväng i Oslo, Göteborg och nu senast i Uppsala där jag blev kvar i sex år. Saknaden efter hemstaden har gjort sig påmind  under de senaste åren så nu bor jag i radhus på Edsgatan med min lilla familj bestående av min sambo Anton och taxen Otto.

Vad har du jobbat med innan?
– De senaste tre åren har jag jobbat som utvecklare på SEB i Stockholm i ett mindre team som utvecklade webbapplikationer inom sparande och investeringar. Innan dess pluggade jag systemvetenskap på Uppsala Universitet. 

Hur kom du i kontakt med/fick höra talas om Motillo?
– Jag frågade en kompis som pluggar webbdesign om hon hade hört om några IT-företag i Karlstad som verkade bra. Hon hade kommit i kontakt med Motillo genom bland annat en workshop i FIgma och tyckte det verkade vara ett företag med härlig kultur. Så på den vägen var det.

Vad ser du fram emot här?
– Jag ser mycket fram emot variationen att kunna jobba med olika projekt och kunduppdrag. Det ska även bli kul att jobba på ett lite mindre företag med allt vad det innebär. Det blir ju bland annat lättare att lära känna alla personer man jobbar med, det tror jag blir väldigt annorlunda från mina tidigare erfarenheter på storbank. 

Vad gör du på fritiden?
– Jag är ute i skogen mycket i sällskap med  Otto och  Anton. Sen har jag också ett stort intresse för mat och vin och när jag får tid över brukar jag gå ut och springa, läsa eller sticka. Jag tycker även att det är kul med odling och hoppas på att det blir mer av det nu när jag flyttat till radhus.

 

 

Är du också nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Vi söker alltid fler duktiga utvecklare. Se alla lediga jobb här.

Fler intressanta artiklar

Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium har precis släppt sin årliga undersökning om e-handelns utveckling inom B2B-segmentet i Norden. Vi har djupdykt och hittat några intressanta saker.
Läs mer
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Nyhet
Kundcase
Litium
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Bufab är en global supply chain-partner som erbjuder ett omfattande sortiment av C-parts, från traditionella fästelement till komplexa, bearbetade och monterade komponenter i olika material.
Läs mer
Vi välkomnar Elin Åberg till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Elin Åberg till Motillo!
Planen var att jobba som kommunikatör men hon hittade sitt kall inom projektledning. Nu har Elin börjat på Motillo och här kan du lära känna henne bättre.
Läs mer