UX- och UI-design anpassat för e-handel

Utifrån era kunders behov och med fokus på att stärka ert varumärke skapar vi snygga e-handelslösningar som är enkla att använda.

Helhetsgrepp och löpande förbättringar

E-handelsprojekt kan se väldigt olika ut och då krävs det att designarbetet anpassas utifrån omfattningen. Ibland är det en helt ny e-handel som ska skapas där vi tar fullt grepp om designen från uppstart till lansering. I andra tillfällen är det mindre förbättringar som krävs på en redan befintlig e-handel. Oavsett storlek på projektet så är det viktigt att ha mål uppsatta och att förstå syftet med implementation av den nya designen.

Användarens upplevelse är det som driver vår designprocess

För att säkerställa en bra leverans har vi en stabil designprocess, där användaren står i fokus, som stöd i våra projekt. Observera att den endast är ett stöd och inget som är hugget i sten eftersom att arbetet med design sällan är en helt linjär process.

 1. Research av behov och målgrupp
  Förstå vad och för vem vi ska designa. Vi tittar på syften, KPI:er, konkurrenter och målgrupp. Ofta utgår vi ifrån en Growth Audit.
 2. Kreativt stadie
  Vi brainstormar, testar koncept, skapar moodboards och tar fram olika designspår.
 3. Validering
  Vi testar designen och samlar in feedback.
 4. Förbättra och färdigställ
  Baserat på tester och feedback färdigställer vi designen.

Det kan krävas flera iterationer innan designen är färdig för att implementeras. Och även efter att ett projekt är lanserat så kommer det krävas löpande förbättringar. Målet är alltid att ha nöjda användare som kommer tillbaka till er e-handel för att handla mer.

Tätt samarbete leder till bättre design

I ett e-handelsprojekt är design bara ett av många delmoment för att nå slutresultatet. Utöver det har vi bland annat Strategi, SEO, Utveckling, Konverteringsoptimering, för att nämna några. För att det ska bli ett bra resultat är det viktigt att förstå hur de olika delarna hänger ihop och påverkar varandra. Slutresultatet blir alltid som bäst när designern har ett tätt samarbete med övriga roller.

På Motillo jobbar vi i ett sammansvetsat team för att inget ska falla mellan stolarna. Designern har ett nära och ständigt pågående samarbete med beställaren, SEO-experten, strategen, projektledaren, utvecklaren och övriga roller i projektet. Vi bollar lösningsförslag fram och tillbaka och när vi står inför utmaningar så hjälper vi varandra. På så sätt säkerställer vi att slutprodukten blir så bra som möjligt.

Efter 30 minuter vet vi om vi är rätt för er

Hej! Jag heter Troels och är ansvarig för Motillo Growth Team. Om du är nyfiken på hur vi kan hjälpa er att öka tillväxten så får du gärna boka in ett onlinemöte med mig. Det tar cirka 30 minuter och är kostnadsfritt. Lediga tider ser du i kalendern här intill och du bokar enkelt en tid som passar dig.

Under mötet så utforskar vi om vi är rätt partner för er tillväxtresa. Vi ses!

Image of person
Troels Poppe Head of Growth Team
Quote symbol