Daniel Rebane - den bolltokige webbutvecklaren som lever ett "vanligt" liv.

Daniel var inte direkt eld och lågor när han fick frågan om att bli intervjuad och få en artikel skriven om sig. Anledningen var att han själv tycker att han inte har något särskilt att berätta och att han lever ett ganska ”vanligt” liv. Alla har såklart en story och här kommer historien om utvecklaren Daniel Rebane - Motillos egen Average Joe.

Daniel föddes 1992 och är uppvuxen i det lilla samhället Skattkärr ett par mil utanför Karlstad. Han beskriver barndomen som ”vanlig” och att han gjorde det som de flesta andra gjorde. I Daniels värld betyder det sport, sport och sport. Just bollsport och främst innebandy har varit en stor del av hans liv så när det var dags att söka till gymnasiet föll valet på numera nerlagda Karlstads idrottsgymnasium. Där kunde han kombinera det samhällsvetenskapliga programmet med hundratals timmar i innebandyhallen, något som passade bolltokiga Daniel utmärkt!

– Jag är uppvuxen med innebandy eftersom min pappa spelade när jag var liten. Jag har spelat i flera olika klubbar i Karlstadområdet och alltid gjort det för att det främst varit kul. Serievinster och andra framgångar har såklart varit roligt men det har inte varit det som drivit mig, berättar Daniel.

Han trivdes så bra med upplägget på idrottsgymnasiet att han jobbade kvar som instruktör första året efter studenten.

En av Motillos mest utbildade?

Efter tiden som innebandyinstruktör började Daniel en utbildning inom Hälsa och Wellness. Det räckte med en termin för att han skulle inse att det inte riktigt var som han tänkt sig så han hoppade av och började i stället plugga till civilekonom. Det är en fyraårig utbildning men när Daniel gjort 75% av tiden så insåg han återigen att det inte var det han ville syssla med resten av livet. Nytt spår – igen!

– Jag har många kompisar som pluggat webbutveckling och det verkade spännande. Teknikintresset har alltid funnits så jag bestämde mig för att plugga Systemdesign vilket var en treårig utbildning. Det är nog tur att jag jobbade extra på ICA Maxi under alla studieår och inte tog några studielån, annars hade jag haft en hel del att betala tillbaka, säger Daniel och skrattar.

Blev inspirerad av gymnasiekompisen

I början av 2022 var han klar med utbildningen och det blev dags att söka jobb. Daniel kände Anton Marklars sen de gick i samma klass på gymnasiet och hade hört honom prata gott om sitt jobb på Motillo.

– Jag slängde ut en krok till Anton och kollade om de hade någon ledig tjänst. Han kopplade ihop mig med Jonas och vi fick till ett möte redan dagen efter. Vi insåg båda att det bra en bra match och jag tror att det inte tog mer än fem dagar från det att jag hörde av mig till Anton tills jag hade fått jobb, berättar Daniel.

Nu har det snart gått 1,5 år sen han började jobbade som utvecklare på Motillo och på frågan vad han tycker är roligast så kommer ett ganska vanligt svar:

– Jag trivs väldigt bra, både med arbetsuppgifterna och kollegorna. Hittills har jag jobbat med vidareutveckling men efter sommaren är det tänkt att jag ska vara med i projekt så det ska bli kul att vara med från start när en e-handel ska byggas. Jag har lärt mig så otroligt mycket sen jag började jobba här och jag känner att jag valt rätt, säger han.

Sina vanliga svar till trots så är Daniel allt utom tråkig. Han har en rapp humor, är inte rädd för att driva med sig själv och är ofta upphovsmakare till att det skrattas högt på kontoret.

I höstas var vi på Vann Spa och en av aktiviteterna var att åka ribbåt, det var grymt kul!

Vi gör mycket kul utanför jobbet, både uppstyrt av ledningen och på eget initiativ. Det bidrar absolut till den goda stämningen!

Image of person
Daniel Rebane Utvecklare
Quote symbol

    

Gör vanliga saker

När han inte kodar eller är rolig på jobbet så är det fortfarande bollar som gäller för Daniel, trots att innebandyklubban lades undan för 5 år sen. Han spelar gärna golf på sommaren, representerar Motillo i en  padelcup samt tackar sällan nej till en pingismatch på jobbet. Dock är det att titta på andra som jagar bollar som tar mest tid - han följer italienska fotbollsligan och hejar på Milan. Förutom det menar han att han och sambon Johanna mest gör ”vanliga” saker. De flyttade in i en nybyggd lägenhet ett stenkast från kontoret tidigare i år så nu har det varit mycket inredningsfokus senaste tiden.  

– Jag lagar en del mat också men det gör ju alla så det är ju inget särskilt med det, säger Daniel som inte gärna broderar ut.

Hans Instagram visar dock prov på hembakade surdegspizzor och avancerade sous vide-rätter så lite utöver det vanliga är det allt.

Fler intressanta artiklar

Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium
Ny rapport: B2B-företagen vädrar morgonluft när det kommer till e-handel
Litium har precis släppt sin årliga undersökning om e-handelns utveckling inom B2B-segmentet i Norden. Vi har djupdykt och hittat några intressanta saker.
Läs mer
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Nyhet
Kundcase
Litium
Bufab och Apex väljer Motillo som ny e-handelspartner
Bufab är en global supply chain-partner som erbjuder ett omfattande sortiment av C-parts, från traditionella fästelement till komplexa, bearbetade och monterade komponenter i olika material.
Läs mer
Vi välkomnar Elin Åberg till Motillo!
Nyhet
Vi välkomnar Elin Åberg till Motillo!
Planen var att jobba som kommunikatör men hon hittade sitt kall inom projektledning. Nu har Elin börjat på Motillo och här kan du lära känna henne bättre.
Läs mer