E-handelspartner till Svenssons i Lammhult

Sedan 2018 är vi e-handelspartner för en av Sveriges ledande detaljhandelskedjor, Svenssons i Lammhult. 

Vem är Svenssons i Lammhult?

Grunden till Svenssons i Lammhult lades för över 100 år sedan, när Erik Svensson startade snickeri i sitt torp utanför Lammhult, kanske inspirerad av sin far herrgårdssnickaren Sven Johannesson. Erik Svensson hade under 1900-talets början deltagit i en hemslöjdsutställning med glödritade möbler. 

Idag har företaget sex stycken butiker och omsätter över 300 MSEK.

Försäljning i flera kanaler med växande andel e-handel

Svenssons försäljning via e-handel ökar stadigt och står för en allt större del av omsättningen. En del i vårt uppdrag är att öka försäljningen via e-handel, vilket innebär att vi bistår med såväl teknisk som strategisk e-handelskompetens, genom ett nära samarbete med Svenssons eget team.

En utmärkt e-handelspartner

Motillo är en utmärkt e-handelspartner för oss vilket de har visat prov på både i stora utvecklingsprojekt, löpande utveckling och förvaltning. Deras höga kompetens och professionalism i kombination med pragmatism och enkelhet gör att vi kan röra oss snabbt framåt vilket är en absolut nödvändighet i dagens e-handelsklimat.

Image of person
Jörgen Bitzekis VD Svenssons i Lammhult
Quote symbol

Episerver Commerce och Inriver PIM-system

Den tekniska lösningen bygger på Episerver Commerce med integration till Inriver PIM-system, Loop54 sökmotor, samt företagets affärssystem. 

Konverteringsökning med hjälp av Klarna Checkout

En av våra första uppgifter var att bygga om kassan för att förenkla avslut av köp. Valet föll på Klarna Checkout, som i sin senaste version även har stöd för att visa upp leveransalternativen inuti Checkout-lösningen.

Den nya kassan lanserades i december 2018 och direkt kunde en märkbar konverteringsökning noteras.

Läs mer om lanseringen av Svenssons nya e-handel eller surfa till Svenssons.se

En kund med höga ambitioner

Det är extra givande att få jobba med kunder som har höga ambitioner och ett stort eget driv och Svenssons är verkligen ett exempel på detta. Att vi nu har fått detta förtroende av Svenssons är vi mycket glada för, och vi ser verkligen fram emot att få fortsätta vårt arbete tillsammans

Image of person
Jakob Twedmark VD Motillo
Quote symbol

Låt oss skapa något bra tillsammans. Hör av dig!

Motillo. Expanding your online business.

Kontakta oss